O nama

Smještaj

Smještaj Zuri na otoku Žirju izvrstan je izbor za sve one koji žele drugačiji odmor. Naše kuće se nalaze u uvali Tratinska na zapadnom dijelu otoka Žirja u blizini NP Kornati. Budite naši gosti i osjećajte se kao kod kuće.

Ako se želite tijekom odmora udaljiti od svakodnevne vreve i uživati ​​u miru, tišini i harmoniji s prirodom - smještaj Zuri na otoku Žirju savršen je izbor za vas.

Vani
  • Vanjski kamin
  • Vanjski namještaj
  • Sunčana terasa
  • Oprema za roštilj
  • Terasa
  • Vrt

Netaknuta priroda, bistro plavo more, divlje mediteransko bilje, mogućnost hvatanja i spremanja svježe ulovljene ribe su čari robinzonskog turizma koje vam mi nudimo u našem smještaju Robinzon Zuri u uvali Tratinska na otoku Žirju.

Kako mi provodimo dane

Ribolov sa mrežom

Saznajte od našeg domaćina o različitim načinima ulova ribe ili pronalaženju morskih puževa ... i kako ih pripremiti

Zamke za ribu i potraga za puževima i školjkama

Poveži se s prirodom

Na otoku je zabilježeno 485 biljnih vrsta, a na obalama Žirja još 253 alge. Od njih se izdvaja šest vrsta orhideja, poput Limodorum abortivum i mnogih ljekovitih i aromatičnih biljaka. Prevladava makija koja se koristi za ispašu, a značajno je i prisustvo borove šume i sitne divljači. Od poljoprivrednih kultura masline, vinove loze, smokve, pet sorti šljiva i badema uzgajaju se uglavnom na plodnom polju smještenom u unutrašnjosti otoka, ali i u suhozidima koji su jedan od najslikovitijih motiva krajolika. Aktualni je i projekt spašavanja zelene šljive (malog prstena, vodeće potrošačke vrste), a vodeno područje otoka poznato je po povijesnim lovištima koralja i brojnim ribolovnim terenima.

Žirje ima 29 uvala, a među veće i naseljene spadaju: Muna, Koromašnja, Mikavica, Tratinska i Pečenja. Razvedenu obalu dodatno krasi sedamnaest okolnih otoka, grebena i litica.

"Prijatelji i obitelj"

zuri friendship

Nakon dugog dana na Zuriju ...

Make a call
hr